Fabienne Chapot ontwerpt collectie voor Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

Fabienne Chapot en DNA Gala bundelen de krachten voor een gezamenlijke collectie. De opbrengst van de zogeheten Lion Collection gaat volledig naar het Antoni van Leeuwenhoek, waar het gebruikt wordt voor onderzoek naar immuuntherapie. Dat laten de samenwerkende partijen vandaag weten middels een persbericht.

Op 11 december is de officiële lancering van de collectie, in BAUT Paradijs in Amsterdam, waar aanwezigen de mogelijkheid hebben om een item te kopen. Een dag later zal de gezamenlijke lijn, die bestaat uit een t-shirt, make-up tas, telefoonhoesje, sleutelhanger, portemonnee en een blouse, te koop zijn via de webshop van Fabienne Chapot. De print van de Lion Collection is speciaal ontworpen en symboliseert strijdbaarheid en kracht. De collectie zal een jaar lang verkrijgbaar blijven, waarna de totale omzet bekend wordt gemaakt tijdens het DNA Gala, op 24 november 2018.

"Dit project gaat me aan het hart,” aldus Fabienne Chapot in het persbericht. “Nog steeds komen talloze mensen, op wat voor manier dan ook, in aanraking met deze vaak ongeneeslijke ziekte. Door immuuntherapie wordt kanker met lichaamseigen cellen bestreden op een uiterst effectieve manier. Ik voel me betrokken bij dit mooie doel en ik ben dankbaar dat ik als ondernemer op deze positieve manier een bijdrage kan leveren.”

Het gala wordt georganiseerd ter ere van het 105-jarige bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek en zal voor de tweede keer gehouden worden. De voorgaande editie, in 2013, bracht bijna 500.000 euro op.

Beeld: Fabienne Chapot

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN