• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Faillissement Iduna aangevraagd

Faillissement Iduna aangevraagd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Textielbedrijf Van Heek-Tweka heeft het faillissement aangevraagd van dochtermaatschappij Iduna in Uden. Het besluit kwam nadat huisbankier ABN Amro afgelopen donderdag de geldkraan had dicht gedraaid. Daardoor stopte de financiering van de nieuwe collectie voor volgende seizoen. De exacte gevolgen die het faillissement voor het moederbedrijf kan hebben, zijn nog niet duidelijk.

Bestuursvoorzitter Geert Steinmeijer zei in een toelichting op het faillissement van dochterbedrijf Iduna dat Van Heek-Tweka mogelijk het risico loopt om gezonde bedrijfsonderdelen kwijt te raken.

De curator voor Iduna wordt op zijn vroegst komende woensdag aangesteld. Pas daarna zal blijken of die andere bedrijfsonderdelen wil verkopen en zo ja welke. "Maar het is duidelijk dat we op een sterfhuisconstructie afstevenen", aldus Steinmeijer op het ANP. Ook is nog niet duidelijk welke andere Van Heek-Tweka onderdelen eventueel aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de lasten die uit het faillissement van Iduna voortvloeien.

Geld dat van klanten binnenkomt, wordt nu door de ABN Amro bank ingehouden en niet langer doorgegeven aan de onderneming.

 

textillia