Fashion for Good introduceert Good Fashion Fund

Een financieringsfonds gericht op “disruptieve innovatie” op het gebied van circulariteit in de modeindustrie: Fashion for Good introduceerde vandaag het Good Fashion Fund.

Het platform, een samenwerking tussen C&A Foundation, het in Hongkong gevestigde The Mills Fabrica en Fount, en geïnitieerd door Fashion for Good, richt zich op het verduurzamen van de productieketen van kleding en schoenen. Het doel is om kapitaal te verschaffen om diverse initiatieven, zoals de implementatie van innovatieve technieken in India, Bangladesh en Vietnam, te kunnen realiseren. Hiermee moet het fonds “systematische veranderingen” leiden, zo blijkt uit een persbericht. “Disruptieve innovatie is nodig om de modeindustrie van een take-make-waste-model te transformeren naar een meer circulair systeem,” aldus Katrin Ley, managing director van Fashion for Good.

Het Good Fashion Fund is het eerste investeringsfonds dat zich richt op de implementatie van innovatieve technologieën in de modeindustrie, zo luidt het persbericht. “Hoewel er tegenwoordig diverse duurzame oplossingen bestaan, is er een gebrek aan beschikbaar kapitaal om deze op te schalen in de productieketen. Het fonds is opgericht om dit gat te dichten.”

In aanmerking voor financiering komen kleine tot middelgrote bedrijven die bereid zijn nieuwe technologie en apparatuur te implementeren, en daarmee richting de Five Goods te gaan: Good Energy, Good Water, Good Materials, Good Economy and Good Lives.

Good Fashion Fund wordt morgen, tijdens de Hongkong Fashion Summit, officieel gelanceerd door Albert Brenninkmeijer, directeur van C&A Foundation, en Bob Assenberg, Fund-directeur.

Beeld: Fashion for Good

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN