• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fashion for Good start samenwerking met Zalando

Fashion for Good start samenwerking met Zalando

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Fashion for Good, een duurzaam initiatief opgericht door de C&A Foundation, slaat de handen ineen met Zalando. De partijen hebben als doel duurzame innovatie in de mode-industrie versneld uit te rollen. Het nieuws over de samenwerking maakt Fashion for Good vandaag bekend middels een persbericht.

"Onze missie bij Fashion for Good is om het hele mode-ecosysteem samen te brengen en na te denken over de manier waarop mode wordt ontworpen, gemaakt, gedragen en hergebruikt," aldus Katrin Ley, Managing Director bij Fashion for Good, in het persbericht. "We zijn verheugd om Zalando, het toonaangevende online modeplatform van Europa, te verwelkomen in ons netwerk, zodat we de transitie naar een circulaire branche kunnen versnellen."

"Wij zijn van mening dat het gebruik van nieuwe technologieën de transparantie in onze branche aanzienlijk zal vergroten,” aldus Dennis Hoenig-Ohnsorg, team lead sustainability & corporate responsibility bij Zalando in het statement. "Fashion for Good is de ideale partner om veelbelovende bedrijfsconcepten te ontwikkelen en te laten groeien, en duurzame innovaties te ontwikkelen. Wij kijken uit naar de samenwerking, waarin wij onze e-commerce knowhow als pure online speler meenemen.”

Fashion for Good

Fashion for Good is een platform voor innovatie, mogelijk gemaakt door samenwerkingen binnen de industrie. Onderdeel van het platform is onder meer de Fashion for Good-Plug and Play Accelerator, een twaalf weken durend startup-programma in samenwerking met Plug and Play, een bekende startup accelerator uit Silicon Valley. Het Accelerator-programme is voor startups die hulp nodig hebben bij het opstarten en steun krijgen via Fashion for Good door middel van mentorships. Tevens krijgen zij de mogelijkheid om samen te werken met corporate partners en investeerders om zo verder te groeien. Een voorbeeld van zo’n startup is Carcel, een Deens kledingmerk dat alleen gebruik maakt van natuurlijke materialen en waarvan de producten worden gemaakt door vrouwen in de gevangenis.

Ook het Scaling Programme is onderdeel van het platform, waarbij innovators die al wat verder zijn geholpen worden naar een volgend niveau door te groeien. Onder meer CosyFlex, een techniek waarmee met een 3D-printer stoffen geprint kunnen worden, werd ondersteund met dit programma. Als partner van het initiatief krijgt Zalando de mogelijkheid om samen met deze vooruitstrevende mode-startups samen te werken. Ook wordt het betrokken bij het selecteren van nieuw te ondersteunen startups en zal het zelf initiatieven begeleiden en ondersteunen.

“Zalando brengt een frisse blik mee naar de Fashion for Good-Plug and Play Accelerator,” aldus Saeed Amidi, oprichter en CEO van Plug and Play. “Als eerste e-commerce platform dat zich aansluit bij de Accelerator zijn we blij dat Zalando gaat bijdragen aan het ontdekken van nieuwe duurzame technieken en samen gaat werken met startups om zo een betere, duurzame toekomst te creëren.”

Fashion for Good is een initiatief van de C&A Foundation en heeft een hoofdkantoor aan het Rokin in Amsterdam. Onder meer de Galeries Lafayette Group en Kering zijn nog aangesloten bij het initiatief.

Beeld: Zalando

C&A
C&A Foundation
Fashion For Good
Zalando