• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fashion in Motion: Gianfranco Ferré

Fashion in Motion: Gianfranco Ferré

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De hoogtepunten uit het archief en de 2005/6 Herfst/Winter collectie van Italiaans modeontwerper Gianfranco Ferré worden op 13 juli voor het eerst in de VK getoond, in het Victoria & Albert Museum in Londen. De collecties zijn geïnspireerd door de vele reizen van Ferré en zijn passie voor verschillende culturen over de hele wereld.

Ferré startte in 1978 zijn eigen bedrijf. In 1989 werd hij benoemd tot hoofdontwerper van Christian Dior, waar hij verantwoordelijk was voor de Haute Couture en de dames pret-a-porter collecties. In 1996 keerde hij echter terug naar zijn eigen bedrijf waar hij sinds dien uitsluitend voor ontwerpt.

Gianfranco Ferré staat bekend vanwege zijn signatuur witte blouses en zijn elegante en gestructureerde ontwerpen. Hij heeft een reputatie als vernieuwend en gebruikt baanbrekende technieken om stoffen te manipuleren. Zo paste hij de lasertechniek toe op stoffen om een geperforeerd patroon te produceren. Kaarten voor de show zijn beperkt, dus moet er op tijd worden gereserveerd. Om te boeken, bel 00 44 20 7942 2820.

Ferre
Gianfranco Ferre