Fashion Week Las Vegas

Als we het over toonaangevende steden op het gebied van Fashion hebben, dan kunnen onze vaste bezoekers waarschijnlijk de top steden zo invullen. Global Language Monitor publiceert ieder jaar een lijst met de top 50 steden met de grootste invloed op het gebied van mode. Bovenaan staan Parijs, New York en Londen, dat zal niemand verbazen. Amsterdam steeg 11(!) plaatsen en staat op 23, maar eindelijk lijkt Las Vegas ook de top te gaan bereiken op plaats 26.

Eindelijk omdat de stad al jaren druk doende is om een belangrijke rol op het gebied van Fashion te spelen. Al zal Sin City, zoals de gokhoofdstad van de wereld ook wel genoemd wordt, altijd bekend blijven staan om gokkasten en roulettetafels, langzaam neemt het een steeds belangrijkere rol in op het gebied van mode en dat is mede te danken aan de Fashion Week Las Vegas die twee keer per jaar in februari en augustus gehouden wordt. Hier komen de aankomend ontwerpers en modehuizen die hopen op een doorbraak, maar ook gerenommeerde merken presenteren hun nieuwe lijnen.

Bloggers, influencers en pers

Deze week in Las Vegas is juist ook voor de kleinere ontwerpers en modehuizen de gelegenheid om in de picture te komen bij het grote publiek. Nodig voldoende en vooral de juiste bloggers uit voor je nieuwe collectie en met een beetje geluk ga je viral op social media. Daar kan geen reclamecampagne tegenop en het is ook een stuk goedkoper. Neem Feature Sneaker Boutique, zal je niet direct iets zeggen, maar zij hebben een nieuwe sneaker lijn: ‘Belgian Waffle’. Hoe kom je er op, maar de naam was al voldoende om overal besproken te worden.

Fashion Week Las Vegas

Designers Competition

De Las Vegas Fashion Week biedt een uitstekend podium aan aanstormend talent, ontwerpers die maximaal 3 jaar bezig zijn en minimaal 2 collecties hebben ontworpen kunnen zich hier aan de grootste modehuizen showen. Twee jaar geleden won Aida Zein deze competitie en inmiddels verwerft zij bekendheid met de merken Ninty9 en BE-LIEVE. Als moslima wilde zij bedekkende kleding dragen, maar het mocht best wel ‘fun and funky’ zijn. Zij vond nergens wat zij zocht en besloot in Sydney haar carrière in de advocatuur op te geven en kleding te gaan ontwerpen. Mede dankzij deze competitie kreeg zij aandacht van de grote modehuizen.

Wil je weten wie in augustus kans maken op de titel en ook meestemmen? Dat kan op deze Facebookpagina.

Fashion Week Las Vegas

MAGIC

Nee, heeft niets met goochelen te maken, in het Mandalay Bay Convention Center kan iedereen terecht voor wat zeer waarschijnlijk de trend voor de komende periode is. Gaat niet alleen om kleding, maar ook om accessoires en zo’n beetje alles wat je kan dragen. Celine Dion onthulde afgelopen februari hier haar nieuwe tassen en accessoires lijn die zij samen met Bugatti samenstelde. “I want them to have what I can have”, zo vertelde ze in een interview. Betaalbaar voor iedereen en ongetwijfeld ook de komende jaren in Nederland te verkrijgen. Prijzen variëren in Amerika van 78 tot 2000 dollar en zijn daar vanaf september te verkrijgen. Neem alvast een kijkje op de collectiepagina van Celine Dion of er iets voor je bij zit, of beter nog: bestel er alvast eentje.

Het nieuwste van het nieuwste en zeker ook betaalbaar, dat kan je verwachten in de diverse conventie centre’s van de grootste casino’s aan de Las Vegas Strip. Altijd al een keer naar Sin City willen gaan en ook nog gek op fashion? Ga in februari of augustus, maar hou er rekening mee: in februari is het zelfs in de woestijn net 20 graden, in augustus ongeveer het dubbele en zakt de temperatuur ook ’s nachts niet onder de 25 graden.