FashionPower behaalt als eerste textielbedrijf in Benelux ‘Standard 100 by Oeko-Tex’-certificaat'

FashionPower behaalt als eerste bedrijf in Benelux het ‘Standard 100 by Oeko-Tex’-certificaat in de textielbranche. Het Brabantse textielbedrijf schrijft in een persbericht het eerste bedrijf in de Benelux te zijn die dit certificaat mag voeren. Binnen Europa zijn er op dit moment slechts acht andere bedrijven met dit certificaat.

Het certificaat werd afgelopen zomer uitgereikt aan Reg Nelemans, managing director van FashionPower: “We zijn erg trots op deze certificering. Het is een hele belangrijke aanvulling op de certificaten die we al hebben en dit label past perfect in onze bedrijfsstrategie”, aldus Nelemans in het persbericht. Voor FashionPower is de certificering een bevestiging dat ze op de goede weg zijn. Jan-Willem Groeneveld, COO van het bedrijf licht toe: “Ook voor de komende jaren zien wij nog veel uitdagingen waarbij verduurzaming van de gehele Supply Chain hoog op ons lijstje staat. Een certificaat als dit zien we als een beloning en helpt ons de goede doelen voor ogen te houden.”

Over de Standaard 100

De Standard 100 is 's werelds toonaangevende eco-label voor textielmateriaal, dat vrij is van schadelijke stoffen. Textielmateriaal en accessoires met dit label worden getest en gecertificeerd door internationaal erkende testinstituten op de strengste normen. Het Oeko-Texsysteem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens. Om dit certificaat te kunnen ontvangen zijn alle fabrieken waar FashionPower mee samenwerkt getoetst en zijn gebruikte stoffen en accessoires, zoals ritsen en klittenband in het laboratorium getest. Het certificaat zie je terug als fysiek label op de verpakking van de kleding.

Over FashionPower

FashionPower is een familiebedrijf opgericht in 1897. Sinds 2008 ontwikkelt het sport- en outdoor kleding onder de merknamen: Redmax en Möberg vanuit het hoofdkantoor in Zundert. Het bedrijf produceert kleding gemaakt van innovatieve en natuurlijke materialen, zoals bamboe, koffie en kokosnoot. FashionPower ontwikkelde naar eigen zeggen als een van de eersten sportkleding in plus size en met bijzondere pasvormen.

Beeld: FashionPower

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN