• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fila voorspelt groei

Fila voorspelt groei

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De kersverse Fila-topman Yoon-Soo (Gene) Yoon heeft aangekondigd dat hij de bedrijfsomzet binnen drie jaar wil verhogen naar € 745 miljoen. De voormalig president van Fila Korea trad begin deze maand aan bij het Italiaanse sportmerk als CEO van de holding.

Gedurende zijn drieëntwintig dienstjaren bij het bedrijf heeft Yoon zijn kwaliteiten op dit vlak al bewezen, vooral met het opbouwen van een succesvol retailnetwerk in Korea. Momenteel telt dat land driehonderd franchisestores en meer dan tweehonderd overige verkooppunten. Daarmee opereert Fila aan de top van de sportkledingmarkt in Korea.

Om te groeien wil Fila enerzijds inzetten op punten waarin het merk reeds sterk is: sportkleding voor traditionele 'country club' sporten als tennis, golf en wintersport. Het merk zal daarom meer te zien zijn op grote evenementen als sponsor van professionele atleten. Anderzijds wil Yoon het fashiongedeelte, met name op het gebied van schoenen, versterken. De topman wees de VS aan als het startpunt voor de expansie. Volgens hem betreedt Fila geen nieuwe markten voordat de groei in de VS is geslaagd. Momenteel heeft het bedrijf daar zestien eigen winkels.

Eerder dit jaar sloot het sportmerk een contract af met de Amerikaanse Paris Hilton om het merk te promoten. Het bedrijf gelooft dat zij met haar sexy, modebewuste imago een belangrijke impuls voor het merk zal zijn. Later dit jaar komt er ook een collectie van Paris voor Fila op de markt.

FILA