Het Zweedse kledingmerk Filippa K lanceert begin volgend jaar een nieuwe lijn. De collectie heet Still en bestaat voornamelijk uit elegante en comfortabele vrijetijds kleding. Het is functionele collectie, die vanaf februari 2006 in de winkel zal hangen. "Met de eerste collectie wil men zien hoe het zich ontwikkelt", zegt Cheryl Heutink, verkoopmanager van het merk in Nederland, "maar er zijn volop plannen om het daarna verder uit te breiden. Het moet een echt lifestylelabel worden met ook kleding voor mannen en andere producten als geurkaarsen, muziek, Still water etc."

De stijl is clean en simpel. De eerste collectie bestaat uit broeken, maillots, truien, sweaters, sjaals en jasjes en zal verkrijgbaar zijn bij Filippa K concept-winkels, maar niet tussen de reguliere collectie hangen. Er wordt een aparte ruimte voor ingericht. De introductie vindt plaats in Zweden, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, België en Nederland.

"Het is elegante kleding om in te ontspannen en op adem te komen, voor in huis, om yoga te beoefenen of een lange vliegreis te maken," aldus creatief directeur Filippa Knuttsson. "Comfort is in die situaties het meest belangrijk, maar vrouwen willen er dan ook graag elegant uitzien. Bij Filippa K Still gaat het er vooral om wellness , veel meer dan om fitness."

CEO Patrik Kihlborg vult aan: "Wij proberen altijd stijl, comfort en kwaliteit te combineren. Dat is ons uitgangspunt. Still is een direct gevolg van het succes van de Filippa K Underneath lijn. De ontwikkeling van deze collectie was een logische volgende stap voor ons."

Filippa K werd in 1993 opgericht in Zweden. Het modemerk maakt collecties voor vrouwen en mannen. Het merk wordt in een aantal Europese landen en in Noord Amerika verkocht. Bovendien heeft het bedrijf een aantal eigen winkels in thuisland Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland en België. Verder is het merk verkrijgbaar bij grote warenhuizen zoals Selfridges in Londen, Fred Segal en Bloomingdales in New York.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN