• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Forse winstgroei Lafuma

Forse winstgroei Lafuma

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Franse 'outdoor' producent Lafuma heeft de netto winst over de eerste helft van het lopende boekjaar met bijna 50 procent zien stijgen. De winst na belasting van Lafuma is uitgekomen op €2,1 miljoen. De operationele winst voor de periode die eindigde op 31 maart jl. is ook gestegen, met 16,5 procent. Deze kwam uit op €3,5 miljoen tegen een omzetcijfer €116,5 miljoen (een stijging van 34 procent).

De omzetstijging is vooral te danken aan de acquisitie van surfspecialist Oxbow in juni vorig jaar. Als Oxbow niet wordt meegerekend is de omzet van Lafuma over de eerste helft van dit jaar namelijk met 2,9 procent gedaald. Deze daling wijt het bedrijf vooral aan de tegenvallende resultaten in kampeermaterialen.

Lafuma is positief gestemd over de tweede helft van het jaar. De orderportefeuille is reeds met 8 procent gegroeid en het verwacht daar bovenop nog een organische groei van 4 procent. Als Oxbow binnenkort volledig in het bedrijf is geïntegreerd zal dat ook weer positieve gevolgen opleveren voor de resultaten van het Franse bedrijf.

Lafuma