• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Forum Group verlaat Intres

Forum Group verlaat Intres

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het bestuur van de ondernemersgroep Forum Group heeft de samenwerking met retailserviceorganisatie Intres beëindigd. Vanaf 2007 gaat de Forum Group zelfstandig verder onder de naam Detailhandelscoöperatie Forum Group U.A.. Dat heeft het bestuur op 16 augustus notarieel vast laten leggen.

In maart startte de Forum Group een onderzoek naar hoe de toekomst van de groep eruit zou zien als het de samenwerking met Intres voortzette. Daaruit concludeerde het bestuur dat de gewenste zelfstandigheid van de Forum Group en de voortzetting van het forumbeleid niet behouden kon worden als de groep bij Intres bleef. Bestuurder Herman Nijpels wil niet dieper op de zaak ingaan "om te voorkomen dat het idee ontstaat dat de Forum Group negatief zou denken over Intres."

De Forum Group is ruim 8 jaar geleden opgericht en maakt sinds juli 2003 deel uit van de organisatie Intres. Tot nu toe was de groep erin geslaagd zijn eigen identiteit en zelfstandigheid te behouden binnen Intres. Forum bestaat nu uit 63 leden met in totaal 80 vestigingspunten.

Intres zelf is verrast door de stap van de ondernemersgroep. "We waren er niet van op de hoogte dat er plannen waren in deze richting," vertelt Henk Havinga, directeur van Intres Mode. "Ook de leden met wie wij contact hebben opgenomen zijn verbaasd door het nieuws," aldus Havinga. De retailserviceorganisatie wil komende week met het bestuur en de leden rond de tafel om zich te beraden op de toekomst.

Nijpels laat weten dat het bestuur er bewust mee gewacht heeft om de leden en Intres te informeren. "We wilden niet over één nacht ijs gaan en zeker zijn van onze zaak. De leden zijn op 16 augustus per brief en email geïnformeerd over het besluit." Voor gesprekken met Intres staat hij open: "Maar ons besluit staat vast. Forum Group gaat op zichzelf."

Forum Group
Intres
men's fashion fair
mens fashion fair