• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Frans Molenaar ontvangt Max Heymans-ring

Frans Molenaar ontvangt Max Heymans-ring

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In een bomvolle zaal van het Amsterdamse Amstelhotel heeft couturier Frans Molenaar dinsdagmiddag de Max Heymans-ring in ontvangst genomen. Een zichtbaar verheugde Molenaar kreeg de prijs uitgereikt door Ietse Meij, voormalig conservatrice kostuumcollectie bij het Gemeentemuseum Den Haag, die de ring de afgelopen twee jaar zelf in handen had.

De Max Heymans-ring wordt sinds 1984 eens in de twee jaar uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Modejournalsiten (NVM) en is een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan mode in Nederland. Max Heymans, Nederlands 'eerste' couturier, was tevens de eerste winnaar van de ring. Daarna is de prijs nog toegekend aan Nico Verheij, Jos Ots, Marielle Bolier, Frank Govers, Edgar Vos, Oger Lusink en Puck & Hans Kemmink.

Frans Molenaar krijgt de ring omdat hij zich actief inzet voor jonge couturiers. Zo heeft hij de 'Frans Molenaar Prijs' in het leven geroepen, een aanmoedigingsprijs voor beginnende ontwerpers. Bovendien beperkt Molenaar zich niet tot de haute couture, maar ontwierp hij ook interieurartikelen, bedrijfskleding en uniformen voor het Nederlandse leger en de KPN-postbodes.

fransmolenaar