• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Funkadelische modepopjes

Funkadelische modepopjes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Helemaal hip en dé nieuwe hype voor jonge kids: de Bratz. Barbie kan het schudden, want deze dolls met 'a passion for fashion' gaan het helemaal worden het komende jaar. In Amerika zijn ze jé-van-het en op de lijst van best verkopend speelgoed staan ze bij de eerste vijf. De poppen komen met vier verschillende, onderling verwisselbare sets mix-'n-matchkleren en de outfits zijn 'helemaal nú'.

Het volgen van de mode is voor de Bratzpack geen enkel probleem. Twee keer per jaar komt er namelijk een hele nieuwe lijn uit. Net als in de Haute couture zijn ze zo klaar voor het nieuwe winter- of zomerseizoen. Verder zijn de poppen te koop met setjes voor iedere denkbare gelegenheid, van discobezoek (mét handtas) of pyjamaparty tot skivakantie.

Toegegeven, ze zijn doordacht vormgegeven. Alle minder aantrekkelijke en vooral minder stoere dingen die Barbie nog mag vertonen, heeft de fabrikant grondig aangepakt. De Bratz zijn geen pastelkleurige prinsesjes, maar brute manga-achtige babes en boys. Had Barbie nog alleen beweegbare armen en knieën, de Bratz zijn helemaal buigbaar.

Bij ieder setje krijg je twee paar schoenen. Geen kleine ouderwetse friemelpumps voor de Bratz: laarzen met plateauzolen en sandalen kunnen opeens, omdat de gehele voet te vervangen is voor een andere voet, mét schoen. Zo kunnen Cloe, Sasha, Jade of Yasmin of Meygan tenminste meedoen met de laatste mode van Parijs en Milaan.

Natuurlijk hebben de babes mooie bijpassende modieuze vriendjes in verschillende soorten en maten. Deze boys rijden op een Chopper of in een hippe mini-cooper en zijn niet bang om de 'Spa' te bezoeken om zich eens helemaal in de watten te laten leggen.

Al met al voldoen de Bratz geheel aan het beeld dat de jonge nog-net-geen-tiener van zijn supersterren heeft. Ze zijn nét geen tekenfilmfiguren, al hebben ze wel getekende alterego's en hun maffe haar- en kledingdracht doet veel denken aan die van kinderserie ster Lizzy Maguire. Brutaal, eigen en uitgesproken weten ze zich perfect te bewegen in de snelle wereld van mode en trends.

Het mooiste van de poppen is dat je voor ongeveer dertig euro een complete pop met garderobe en accessoires hebt. En de Bratz komen met een ingebouwd excuus voor als je ze écht niet kunt weerstaan: je moet toch op de hoogte blijven?

Bratz