• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Funky merk viert feest

Funky merk viert feest

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse merk Chick on a Mission bestaat vijf jaar en dat werd groots gevierd. Voor het eerst presenteerde het label van styliste/ontwerpster Patricia Bos de nieuwe collectie op de catwalk. Dat resulteerde in een spetterende modeshow, een handvol BN'ers en een collectie die inmiddels veel verder gaat dan de tassen waar het allemaal mee begonnen is.

Dat de modeshow in de Amsterdamse club Panama met aansluitend feest ook voor Patricia Bos (1970) een spannende gebeurtenis moet zijn geweest bleek wel uit het feit dat de ontwerpster na afloop van de show uitgelaten het plankier op sprong om een radslag te maken. Spannend of niet; de publieke presentatie van de zomercollectie 2006 kan alleen maar omschreven worden als erg goed en leuk om naar te kijken. De tijd van stijve modeshows lijkt voorbij. Steeds meer merken gebruiken de catwalk om hun imago uit te dragen en dat betekent dat er een einde komt aan shows waar boomlange graatmagere modellen statig over het plankier schrijden. Steeds vaker zien we professionele dansers op de catwalk die van een modeshow eerder een showballet maken dan een modedefilé. Hoewel bij een dergelijke presentatie het risico bestaat dat de aandacht van de kleding wordt afgeleid kan een uitgesproken merk als Chick on a Mission het prima hebben. Patricia Bos had - toen zij haar eigen merk begon - als missie de modewereld te choqueren en op zijn kop te zetten. Vijf jaar later is haar merk uitgegroeid tot een gevestigd bedrijf met afnemers in binnen- en buitenland. De tassencollectie is inmiddels uitgebreid met leren kleding en accessoires. In de zomer worden ook bikini's en slippers gebracht en de merkagenda is een begrip geworden in modeland.

Voor zomer 2006 heeft het merk leren tassen met cowboyachtige details ontwikkeld met accenten van geitenhaar, bontapplicaties en grote strandtassen van canvasachtige stof. Asymmetrische leren rokken met kersen applicaties en bikini's met de zwoele vrouwenogen uit het logo op de billen geborduurd. We zagen een kort 'zomers' wit bontjasje, visnettruitjes en leren flaphoeden met bont afgezet. Natuurlijk ook prachtige leren korsetten - inmiddels een bijna net zo'n karakteristiek product voor dit merk als de tassen - fijn leren tops met rijgsluiting en rokken in frisse zomerkleuren als roze, groen en wit.

Chick on a mission
chickonamission