• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • FW: Investeerder koopt 10% Vendex

FW: Investeerder koopt 10% Vendex

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

 

K Capital Partners heeft een belang van 10 procent gekocht in warenhuisketen Vendex KBB. Dat heeft de Amerikaanse investeringsmaatschappij vorige week gemeld middels een brief aan Vendex.

Het bedrijf zegt dat het de aandelen heeft gekocht omdat beleggers het winkelbedrijf met een te lage beurskoers waarderen. K Capital wil zo invloed uitoefenen op het bestuur van het concern. De investeerder denkt dat Vendex KBB een ingrijpende reorganisatie moet doorvoeren om de koers te laten stijgen. Het Amerikaanse bedrijf wil een financieel adviseur aanstellen die gaat samenwerken met het bestuur van Vendex.

Vendex, onder andere bekend van de winkels de Bijenkorf, HEMA, Praxis en V&D, verwerpt de kritiek. ,,Wij voeren een stabiele langetermijnstrategie. Beleggers zijn misschien wat ongeduldig en willen snelle winst zien'', aldus een woordvoerder tegen het ANP.

Volgens de zegsman staat Vendex KBB geregeld in contact met K Capital. Het bedrijf uit Amsterdam weet niet of de investeerder van plan is om zijn belang verder te vergroten.

Eind april kocht K Capital zijn eerste pakket aandelen in Vendex tot een belang van 5 procent. Formeel heeft K Capital met zijn belang geen invloed op het bestuur van het bedrijf. Tot nu toe hebben aandeelhouders van het concern namelijk geen stemrecht. Deze zogenaamde certificeringsconstructie is ooit opgezet om een vijandige overname het hoofd te kunnen bieden. (ANP)

vendex_kbb3