• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • G-Star RAW slaat opnieuw handen ineen met Archroma

G-Star RAW slaat opnieuw handen ineen met Archroma

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Nederlandse modebedrijf G-Star RAW is opnieuw een samenwerking aangegaan met chemiebedrijf Archroma. Dat melden diverse media, waaronder WWD. G-Star en het Zwitserse Archroma creërden een collectie bestaande uit duurzaam geverfde producten, gemaakt van plantaardig afval.

De collectie, genaamd ‘Dyed by Nature’, omvat producten in drie verschillende kleuren, die afkomstig zijn van producten zoals saw palmetto blad en afval vanuit de kruidenindustrie. De Dyed by Nature-lijn bestaat uit spijkerbroeken, spijkerjassen, T-shirts en truien voor dames en heren.

Naast Archroma’s EarthColors verfmethode, zijn de ‘duurzame’ materialen voor de collectie gemaakt van biologisch katoen, gerecyclede stoffen en Tencel. In 2017 werkte G-Star RAW al eens samen met Archroma voor kleuren, toen voor de creatie van een collectie van circulaire, plantaardige spijkerbroeken.

“Denim-innovatie zit diep geworteld in de aard van G-Star, wat niet alleen is gericht op productesthetiek, maar ook op de bredere impact dat het heeft. Sinds 2006 werken we aan toekomstbestendige denim door te investeren in duurzame innovaties, waarbij we streven naar een circulaire benadering van denimproductie en -gebruik, op een transparante manier,” aldus G-Star RAW, schrijft WWD.

De Dyed by Nature-collectie is vanaf deze week verkrijgbaar in G-Star RAW-winkels en via de webshop.

Beeld: G-Star RAW Facebook

Archroma
G Star Raw