• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • G-Star zelfstandig verder zonder Secon Group
G-Star zelfstandig verder zonder Secon Group

Fashion

G-Star zelfstandig verder zonder Secon Group

Door FashionUnited

24 mei 2002

De Secon Group, één van Nederlands grootste modebedrijven, zal van haar merk G-Star een apart bedrijf maken. G-Star International B.V. zal eigendom blijven van de Secon directie en de Belgische investerings maatschappij Verlinvest. Het hoofdkantoor van G-Star zal in Amsterdam blijven.

Volgens Secon is het in het kader van de sterke groei en internationale expansie van G-Star raadzaam om het label zelfstandig verder te laten gaan. Het merk kan zich nu zonder overleg onderscheiden van de andere Secon merken als Anotherwoman, Arrow, A-rticles, Issue, Easy Comfort, Gentiluomo, Creenstone, Performen' s en Turnover.

Over het afgelopen boekjaar dat eindigde op 30 april 2002 was G-Star verantwoordlijk voor de helft van de omzet van de Secon Group. G-Star behaalde haar hoogste omzet ooit met 240 miljoen euro. Van de 550 Secon medewerkers werken er 250 voor G-Star.

Mede-oprichter en topman van de Secon Group, Frans Scholtes, zal aftreden als directeur van Secon. De heer Scholtes zal toetreden tot de vier man sterke Raad van Commisarissen van Secon. In die hoedanigheid zal Frans Scholtes zich in een advies functie bezig houden met de diverse Secon Units. In eerste instantie zal hij zich met G-Star gaan bezighouden gedurende de afsplitsing van de Secon Group. Scholtes trad af als directeur omdat hij behoefte had aan een nieuwe uitdaging, hij is in de groep een zeer actieve commissaris. Als grootaandeelhouder en met zijn 18 jaar ervaring binnen de organisatie, blijft hij zeer betrokken bij Secon.

Hij zal voorlopig G-Star directeur Jos van Tilburg bijstaan in het verder uitbreiden van het merk. De nieuwe algemeen directeur van de Secon Group is Peter Heijt, hij is reeds 3 jaar werkzaam bij de Groep.