Galeries Lafayette, het Franse warenhuis dat in 1893 in Parijs de deuren van de eerste winkel opende, gaat uitbreiden in China. Samen met IT, een modebedrijf uit Hong Kong, is Galleries Lafayette tot een zogenaamd Memorandum of Understanding (MoU) gekomen. Op die manier kan IT in China warenhuizen gaan ontwikkelen onder de naam Galeries Lafayette. De MoU maakt het mogelijk de komende negen maanden een goede locatie voor een winkel te zoeken, waarschijnlijk in Peking of Macau.

De voorzitter van de raad van bestuur van de Lafayette group, Philippe Houzé, sprak zeer verheugd over de samenwerking met IT. "Ik ben ervan overtuigd dat het combineren van onze verschillende know-how in de modebranche een succes zal zijn in het ontwikkelen van een nieuw soort warenhuis in China."

Na de eerste negen maanden zullen de partners zich verenigen in een joint venture waarin IT een meerderheid zal hebben en kunnen de partijen zich gaan richten op het opzetten van de nieuwe winkel en eventueel meer Galeries Lafayette in China. Galeries Lafayette - genoemd naar de Rue La Fayette - heeft in Frankrijk 65 filialen. Ook in Berlijn en de hoofdstad van een van het Franse overzeese departementen, Martinique, is een winkel.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN