• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Galliano danst over de catwalk

Galliano danst over de catwalk

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De dans is het centrale thema dat John Galliano aan zijn couturecollectie voor Christian Dior heeft meegegeven. De Britse ontwerper presenteerde zijn bruisende wintercollectie maandag in Parijs op de eerste dag van de coutureweek aldaar. Galliano trakteerde het modepubliek -met Liz Hurley en Jack Nicholson op de eerste rij - op een spectaculaire show. Mannequins met beschilderde gezichten, de borst ingesnoerd in strak geregen lijfjes, gedragen op kleurrijke zijden rokken met slepen en overdadige ruches in fuchsia, turquoise en kersenrood. De modellen dansten over de catwalk op stampende Indiase ritmes en Spaanse flamencomuziek.

Maar ook de Moulin Rouge met de feestelijke cancan de sensuele tango en het enthousiasme van het blootsvoets dansen in Afrika kwam aan bod. Galliano is naar eigen zeggen op het idee gekomen toen hij in India op straat danste met een paar kinderen. "Het viel mij op hun dans overeenkomsten vertoonde met de traditionele dansen in Gribraltar."

Dat de ontwerper inspiratie in zijn geboorteland Spanje heeft opgedaan was onmiskenbaar, maar in de herfst/winter 2003-2004 collectie van Christian Dior ontbreekt ook de invloed van de streetwear niet. Galliano combineert sportjasjes of joggingbroeken met tulen ballerinarokjes in wit, peach en limoengroen. Fijn geborduurde bustiers in ecru en zachtroze vormen een speels contrast met felle prints in enorme polka dots. Het beeld wordt afgemaakt met visnetkousen, stiletto's en kwajongensachtige platte petten.

De Parijse coutureweek duurt nog tot 10 juli.

Galliano
John Galliano