• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gant start samenwerking met Waterkeeper Alliance

Gant start samenwerking met Waterkeeper Alliance

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Gant is een samenwerking gestart met de Waterkeeper Alliance. Het Amerikaanse kledingmerk ondersteunt de non-profitorganisatie met jaarlijkse donaties en giften en worden water-en milieubewuste aanpassingen gedaan aan de kantoren van Gant. Het doel van de samenwerking is de wereldwijde waterwegen en kustlijnen te beschermen tegen verontreiniging en klimaatverandering.

De alliantie werd aangekondigd middels een gezamenlijk statement. “We focussen op beter worden, meer leren en verder kijken dan onszelf en onze producten,” aldus Brian Grevy, CMO bij Gant. “Omdat de productie van mode helaas ook vervuiling van onze waterwegen veroorzaakt, vinden wij het van belang om bewuster en efficiënter om te gaan met duurzame hulpbronnen. Als wereldwijd merk vinden wij dat wij de verantwoordelijkheid moeten nemen om onze branche aan te sporen om het beter te doen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren waarop we in volgende collecties duurzaam gebruik kunnen maken van oceaanplastic.”

Gant en de Waterkeeper Alliance werken de komende tijd samen aan een aantal initiatieven voor de bescherming van wateren, waaronder het Ocean Plastic Recovery Initiative in Costa Rica. Doel van deze operatie is om de wateren rondom het schiereiland Nicoya Peninsula afvalvrij te krijgen.

Waterkeeper Alliance is een wereldwijde beweging die meer dan 300 organisaties wereldwijd bij elkaar brengt, gefocust op actie ondernomen door burgers voor problemen met waterwegen, van vervuiling tot klimaatverandering. De Waterkeeper-beweging patrouilleert en beschermt meer dan 6,5 miljoen vierkante kilometer aan rivieren, meren en kustlijnen van Amerika, Europa, Australië, Azië en Afrika, aldus de organisatie

Beeld: Waterkeeper Alliance

LaFayette
Luxemburg