Gap heeft in december 11 procent minder omzet gemaakt. Dat was beter dan verwacht, op basis waarvan het noodleidende Amerikaanse kledingconcern haar winstverwachting voor het vierde kwartaal naar boven bijstelde. Gap kampt al 24 maanden met dalende omzetten.

Naast de toegenomen concurrentie van grote warenhuizen zouden ook de weinig vernieuwende collecties reden zijn voor de verminderende omstandigheden. Wal-Mart en Kmart, de twee grootste retailers in VS, tonen juist verbeterde resultaten over de decembermaand.

Bijna tegelijk werd de kredietwaardigheid van het concern verlaagd. De kredietbeoordelaar Moody's Investors Service deed dit vanwege de aanhoudende verslechtering van GAP's financiën.

Moody's verwacht dat het moeilijk voor GAP zal worden om de omzet en winst in 2002 te verhogen. De waardering van de schulden gingen een trapje naar beneden. Volgens Moody's kunnen de waarderingen verder verlaagd worden indien de financiële situatie van het bedrijf niet verbeterd.

De waarderingen hebben betrekking op ruim $2 miljard van GAP's schulden, deze zijn nu slechts één niveau verwijderd van junkstatus.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN