• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gemoedelijke sfeer Cavalli H&M

Gemoedelijke sfeer Cavalli H&M

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hysterisch? Niet echt. Maar ook niet helemaal ontspannen stonden de Cavalli-fans donderdag ochtend voor de deur van H&M in de Kalverstraat. Van echt dringen was om kwart voor tien geen sprake. Een paar honderd geïnteresseerden stonden braaf achter de dranghekken die geplaatst waren tegen opstopping in de straat. En het publiek stroomde zelfs net voor tienen nog langzaam toe. Toevallige passanten keken verwonderd naar de massa.

Sommigen kwamen echt met een doel naar H&M, anderen oogden lakonieker. Redelijk vooraan stond Ricardo van de Sande. Het gaat hem om het idee dat Cavalli heeft meegewerkt. Dat het niet echt exclusief is omdat het toch ook van H&M is, weet hij ook wel. Maar toch heeft hij zijn zinnen op een paar stukken gezet. "Ik heb al een boxer van Viktor&Rolf en nu wil ik er ook een van Cavallli." Maar ook een vest, hemd en jeans staan op zijn verlanglijstje. "Niet dat ik het nodig heb hoor. Het is puur voor de heb." Atty Merkelbach is wel een echte fan. Ze vindt de collectie fantastisch en wil alles hebben, behalve de pakken. Ook zij is verbaasd over de opkomst. "Maar het is natuurlijk wel redelijk ordi, niet iedereen vindt het mooi," is haar uitleg hiervoor. Een meisje dat helemaal vooraan tegen de glazen deuren gedrukt staat was hier al om zeven uur, maar zij wil dan ook per se die ene jurk. Het is haar niet puur om het hebben te doen: "Ik kom hier echt voor iets speciaals."

Om tien uur, bij het openen van de deuren, rende de massa luid gillend naar binnen. Ook struikelden her en der wat bezoekers, maar de sfeer bleef gemoedelijk. Zelfs het personeel vermaakte zich kostelijk: "Het is toch superleuk en heel spannend? Een echt visitekaartje voor je bedrijf," aldus een medewerkster van H&M. Om vijf over tien waren alle rekken leeg en ontstond een levendige ruilhandel. Drukke onderhandelingen, als was het een soort vrijmarkt, midden in H&M. Een oudere dame tegen een groepje vriendinnen dat duidelijk snel binnen was: "Alles wat jullie niet willen, nemen wij," Ook mompelde iemand: "Ik wilde dit helemaal niet. Ik heb nu een heel lelijk jasje, maar ja."

Niet iedereen heeft gekregen wat hij hebben wilde, maar Ralph Keuning in ieder geval wel. Hij wilde een vest en kreeg het, van een hele aardige meneer. "Die zei, hier neem jij maar, jij bent extra large." Voor de verliezers is er vanavond nog een kans. Om twaalf uur vannacht gaat de internetsite open. Daar kan tachtig procent van wat er in de winkels te krijgen was, nog worden aangeschaft. Nu maar hopen dat de site de menigte aankan.


H&M