• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Geox opent winkel in New York
Geox opent winkel in New York

Mode

Geox opent winkel in New York

Door FashionUnited

1 nov. 2005

Het Italiaanse Geox opent half november een nieuwe winkel op de hoek van Madison Avenue en 57th Street in New York. Dit wordt het grootste filiaal van het schoenenmerk wereldwijd. Geox is vooral bekend van de ‘ademende' schoenen. Op korte termijn gaan er ook nieuwe winkels open in Queens (New York), Boston, Atlantic City en Los Angeles.

“Deze nieuwe winkels op toplocaties zullen Geox naar nieuwe successen leiden en zullen het merk in de VS dezelfde bekendheid bezorgen als het sinds zijn lancering in Europa verworven heeft”, zegt Mario Moretti Polegato, o pr ichter en voorzitter van Geox en uitvinder van de technologie die zijn schoenen ademend maakt. In de nieuwe winkel met een oppervlakte van 540 m² wordt over twee verdiepingen een uitgebreid assortiment ge pr esenteerd van Geox-schoenen voor heren, dames en kinderen, evenals de eigen kledinglijn van het merk.

Het interieur is ontworpen door de Italiaanse architect Luca Guoli. Hij liet zich inspireren door de space shuttle. De schoenen zijn er uitgestald op sokkels. Tv-toestellen met plasmascherm vertonen filmpjes over het verhaal, de filosofie en de technologie achter Geox. Geox werd opgericht in 1995 en is inmiddels in 68 landen actief. Het bedrijf heeft een gemiddelde groei 30 pr ocent per jaar. Het heeft ongeveer 5.000 medewerkers en verkoopt zijn pr oducten via 320 eigen winkels en meer dan 9.000 zelfstandige retailers.