Als het aan de Haagse ontwerper Allan Vos en raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos ligt, is ‘The Hague Fashion Week’ vanaf de zomer van 2020 een feit. Dit schrijven verschillende lokale media waaronder Omroep West en Den Haag FM. De modeweek zal, wanneer de plannen doorgaan, plaatsvinden rondom ‘The Hague Shopping Night’.

De modeweek in Den Haag moet kansen bieden aan modestudenten van de Mondriaan School en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Maar ook gevestigde ontwerpers krijgen als het aan Vos ligt een podium tijdens de week. “Ik wil ruimte bieden aan verschillende soorten modetalent," vertelt de ontwerper aan Omroep West. Raadslid Sluijs ziet vooral de economische belangen voor de mode-industrie en de stad Den Haag.

’The Hague Fashion Week’ moet niet zomaar een kopie van de Amsterdamse modeweek worden, vertellen de heren tegen Den Haag FM: “In Den Haag is de stijl iets luchtiger en meer open. Wat minder ‘opgepoft’ dan in Amsterdam.”

De organisatie van Shopping Night Den Haag zou al hebben aangegeven een samenwerking te zien zitten. Den Haag had in het verleden een aantal jaren een eigen modeweek: Residence de la Mode.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN