• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Geschil tussen Te Pas en Irausquin duurt voort

Geschil tussen Te Pas en Irausquin duurt voort

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het einde van het geschil tussen ontwerper Percy Irausquin en ondernemer Steve te Pas is nog niet in zicht. Donderdag (22 november) verschenen de twee partijen voor de rechter in een kort geding over drie onderwerpen. Uitkomst was dat Irausquin de patronen die Irausquin maakte voor House of Avelon moest teruggeven op straffe van een boete van 1000 euro per dag. De beslaglegging op de naam Percy Irausquin door de ontwerper en de beslaglegging op het huis en de bankrekening van Irausquin door Te Pas mochten van de rechter worden gehandhaafd.

Steve te Pas is eigenaar van Fashionbedrijf House of Avelon en voormalig investeerder in de ontwerpen van Irausquin. Eerder dit jaar werd de samenwerking tussen Irausquin en Te Pas verbroken met als gevolg dat Irausquin zijn eigen naam niet kon gebruiken voor zijn ontwerpen. Te Pas claimt namelijk dat Irausquin zichzelf en zijn naam had verkocht aan het fashionbedrijf. Op zijn beurt liet Percy Irausquin beslag leggen op de merknaam, zodat Te Pas deze niet te gelde kon maken en nam verschillende patronen mee die hij had gemaakt voor House of Avelon.

Door de breuk kon de ontwerper niet met een couturecollectie deelnemen aan de Amsterdam International Fashion Week. Inmiddels heeft hij zijn carrière weer op de rit. Na de breuk kwam hij in contact met Pascal Zantman, eigenaar van de Zantman Modegroep, en is een samenwerking aangegaan. Het resultaat daarvan, een prêt-à-porterlijn onder de naam Col lection PRC, is vanaf juni 2008 verkrijgbaar in de winkels. Zelf begon de ontwerper aan een couturelijn onder de naam Atelier PRC.

Het kort geding was slechts onderdeel van het gerechtelijke geschil tussen beide partijen. De bodemprocedure tussen Te Pas en Irausquin moet nog beginnen. De eerste zitting in de zaak vindt eind januari plaats. Te Pas heeft echter liever dat het niet zover komt. " Dit is allemaal verspilde energie. Ik wil het liefst dat de zaak onderling netjes opgelost wordt en dat Irausquin zijn naam terugkoopt, zoals we eerder hebben afgesproken."


Percy Irausquin
Steve te Pas