• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Geschilderde portretten in de mode

Geschilderde portretten in de mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De belangstelling voor geschilderde portretten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Enige tijd geleden besteedde zelfs Het 8-uur Journaal aandacht aan mensen die zichzelf laten portretteren.

 

Volgens kunstschilder Mitzy Renooy is de trend goed te verklaren. "Een portret is blijvend en waardevol, je zou het wat dat betreft kunnen zien als een tegenhanger van de snelle en vluchtige informatiemaatschappij waarin we leven."

In de nieuwsuitzending werden met name (voormalige) `captains of industry' belicht, maar volgens Mitzy is een olieverf portret voor iedereen bereikbaar. "Het kost minder dan veel mensen vaak denken. Zelf schilder ik voornamelijk kinderen, vaak gaat het dan om twee of drie kinderen binnen één gezin."

Het moeilijkste van een portret is niet zozeer de gelijkenis, maar vooral de uitstraling. "Een goed portret laat meer zien dan het uiterlijk. Belangrijk is om het karakter goed te treffen, pas dan gaat een portret echt leven." Renooy werkt daarom nooit uitsluitend op basis van foto's, maar wil ook altijd graag een of meerdere malen de persoon in kwestie ontmoeten. Werk van Mitzy Renooy is te zien op www.kinderportretschilder.nl

Mitzy Renooy