• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gezusters Cruz ontwerpen voor Mango

Gezusters Cruz ontwerpen voor Mango

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Actrice Penêlope Cruz en haar zusje Monica gaan een collectie ontwerpen voor de Spaanse modeketen Mango. Het nieuws komt kort na de lancering van Madonna's collectie voor de Zweedse rivaal H&M en vlak voor de de onthulling van Kate Moss' collectie voor de populaire Britse modeketen Topshop. Het bewijst hoe populair beroemdheden momenteel in de modewereld zijn. De Cruz zusjes zullen een collectie ontwerpen met 25 items, waaronder ook accessoires.

Daarnaast zullen zij de gezichten van het merk zijn in de reclamecampagne voor komend najaar. De campagne zal volgende maand door de Spaanse fotograaf Nico Bustos worden gefotografeerd. Mango woordvoerster Maria Col l liet weten dat het een zeer uiteenlopende collectie zal worden, met jeans, vrijetijdskleding en jerseykatoenen items. Hij zal groter zijn dan de collectie die modemerk Jovovich-Hawk voor zomer 2007 voor Mango maakte. Mila Jovovich, mede-oprichtster van Jovovich-Hawk is, net als Cruz, model voor het cosmeticaconcern L'Oréal. De collectie zal in 80 procent van alle Mango winkels verkrijgbaar zijn, dus ook in Nederland.

De zusjes hebben nog nooit eerder een modecollectie ontworpen, maar wel een tassen- en sieradenlijn voor de Japanse retailketen Samantha Thavasa. De tassenlijn van de keten wordt zelfs in de winkel van Cruz, Amarcord, in het Salamanca district van Madrid verkocht. Ondertussen blijft Mango uitbreiden. Het in Barcelona-gevestige bedrijf zag de omzet vorig jaar met 9,8 procent stijgen naar €1,6 miljard en telt inmiddels 995 winkels in 89 landen. Er staan 160 nieuwe winkelopeningen in de planning voor dit jaar.

Cruz
Mango
Penélope
Penélope Cruz