• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Global Fashion Agenda verwelkomt Allbirds en Ganni als nieuwe partners

Global Fashion Agenda verwelkomt Allbirds en Ganni als nieuwe partners

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Allbirds en Ganni sluiten zich als partners aan bij Global Fashion Agenda (GFA), een Deense non-profit organisatie die zich inzet voor het verduurzamen van de modebranche. GFA meldt in een persbericht dat associate partners handmatig worden geselecteerd omwille van hun toonaangevende positie op het gebied van duurzaamheid of hun ambities om duurzame praktijken in het bedrijf te implementeren. Zo gebruikt het Amerikaanse schoenenmerk Allbirds materialen zoals ecalyptusvezel en SweetFoam™, een stof op basis van hernieuwbare suikerriet. GFA prijst van het Deense modelabel Ganni de inzet om hun ecologische voetafdruk het minimaliseren, alsook hun transparante communicatie.

De organisatie laat weten dat beide merken de wereldwijde duurzaamheidsagenda zullen helpen vormgeven door feedback te geven over initiatieven en het beleid van Global Fashion Agenda. 'Als secundair klankbord voor GFA's strategische partners, bieden ze een ander perspectief op duurzaamheid, omdat ze variëren in marktsegment, doelgroep en productaanbod', aldus het persbericht.

Over Global Fashion Agenda

Global Fashion Agenda (GFA) is een forum met als missie om duurzame samenwerkingen in de mode te realiseren door leiders uit de modesector te begeleiden bij het veranderen van de manier waarop we mode produceren en op de markt brengen. GFA heeft reeds wereldwijde marktleiders aan boord waaronder Asos, Bestseller, H&M Group, Kering, Li & Fung, Nike, PVH Corp., Sustainable Apparel Coalition en Target, Everlane, G-star Raw, Selfridges Group, Erdos en Crystal International Group Limited. Sinds 2009 organiseert GFA tevens het Copenhagen Fashion Summit, 's werelds grootste bedrijfsevenement over duurzaamheid in de mode. Daarnaast publiceert GFA, in samenwerking met The Boston Consulting group, jaarlijks het Pulse of the Fashion Industry rapport waarin zowel milieu- als sociale prestaties van de sector grondig worden beoordeeld. Ten slotte maakt het ook jaarlijks de CEO Agenda bekend met de acht belangrijkste prioriteiten voor de mode-industrie op het gebied van duurzaamheid.

Geschreven door Claudia Crovato voor FashionUnited.

Allbirds
Ganni
GFA
Global Fashion Agenda