• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Goed weer voor Forum Group

Goed weer voor Forum Group

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hoewel de omzetcijfers voor herenmode vorig jaar tegenvielen, wist een deel van de detaillisten in herenkleding toch te plussen. De leden van Forum Group, een ondernemersvereniging in herenmode, hadden in 2007 een omzet die gemiddeld ruim zes procent hoger lag dan die van 2006. Volgens Forum Group-directeur Hans Gaillard is dat cijfer vooral te danken aan het werven van nieuwe klanten.

Volgens de modemonitor van brancheorganisatie Mitex was 2007 geen makkelijk jaar voor ondernemers in het herenmodesegment. Gemiddeld kwam de omzet 0,8 procent lager uit dan in het jaar daarvoor. "De Forumleden hebben dus 6,8 procent beter gescoord dan het gemiddelde van de markt", pocht Gaillard.

Daarvoor zijn verschillende oorzaken mogelijk. Kleine impulsen waren afkomstig van de gezamenlijke verkooptraining van personeel en daarnaast konden de leden de marge naar boven bijstellen van Marco Manzini, het eigen label van de Forum Group. "Maar het grootste voordeel hebben we gehad bij het aanboren van een nieuwe doelgroep", legt Gaillard uit. De Forum Group stelde een actief mailingbeleid samen om nieuwe klanten te werven. In direct mails en huis- aan huisadvertenties spraken de leden mensen aan die normaal gesproken naar andere winkels zouden gaan.

Een succesvolle strategie. Voor leden van de Forum Group, althans. Gaillard relativeert: "Als je zelf plust, dan gaat het er bij een ander af."

Forum Group
men's fashion fair
mens fashion fair