• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gore investeert 13.2 miljoen euro in duurzamere kleding

Gore investeert 13.2 miljoen euro in duurzamere kleding

Door May-Anne Oltmans

13 okt 2015

Mode

Het Amerikaanse W.L. Gore & Associates (Gore) zal de komende vijf jaar 15 miljoen dollar (13,2 miljoen euro) investeren in onderzoek naar duurzaam materiaal. Dat schrijft de nieuwssite Innovation Textiles.

Gore staat onder andere bekend als producent van Gore-Tex, een materiaal dat veel gebruikt wordt voor outdoor kleding- en schoenen. Het bedrijf wil vooral de durable water repellent (DWR) materialen duurzamer gaan maken. DWR-materiaal bevat vaak perfluorkoolstoffen die ervoor zorgen dat kleding bestand is tegen water, olie en vlekken. Het gevolg van deze koolstoffen is echter een verslechterde lucht- en waterkwaliteit. “We investeren significant en zijn een van de eerste fabrikanten die perfluoroctaanzuur uit onze ruwe materialen hebben geëlimineerd,” vertelde Bernhard Kiehl, hoofd van Gore´s duurzaamheidsproject, aan Innovation Textiles.

Gore investeert al sinds 2013 in onderzoek om duurzamer te kunnen produceren. Het bedrijf heeft hiervoor al samengewerkt met het Duitse onderzoeksinstituut Oeko-Institut e.V. Gore-Tex materiaal wordt onder andere toegepast in kleding van Eider, Dubarry en Galvin Green.

dubarry
Eider
galvin green
GORE
Gore Tex