• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Grand Seigneur naar Rattan Chadha

Grand Seigneur naar Rattan Chadha

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Rattan Chadha heeft de Grand Seigneur 2004 in de wacht gesleept. Dat heeft Modint bekendgemaakt, die de modeprijs in 2002 heeft geadopteerd. Tijdens de jaarvergadering van de ondernemersorganisatie, op 1 november a.s., zal de CEO van Mexx de bijbehorende sculptuur in ontvangst nemen.

De jury prijst Chadha omdat hij in de afgelopen 30 jaar een mode-imperium van wereldfaam heeft opgebouwd. 'Visie, durf, bezieling, stijl en een formidabel gevoel voor organisatie, voor marketing en pr lagen hieraan ten grondslag.' Zijn concept was revolutionair en gestoeld op een aantal grondslagen. Mode moet je runnen, vond hij, zoals een computerbedrijf. Alle activiteiten moeten van uur tot uur controleerbaar zijn. Tweede uitgangspunt was één duidelijk imago voor product, service, distributie, presentatie en promotie te creëeren en bewaak dat met de grootste nauwkeurigheid. Tenslotte zorgde hij voor een unieke designgroep en een rigoureus systeem van verkoop, productie en distributie. Met kwaliteit en discipline voor alles. Voor Chadha is vrijheid van werken een groot goed. "Creëer je eigen job en groei daarin; geloof in het merk, slaap ermee, droom ervan", zo luidt zijn filosofie. Hiermee is Mexx een wereldmerk geworden met verkooppunten in meer dan 50 landen. Sinds de overname door het Amerikaanse Liz Claiborne in 2001 is het modeconcern hard op weg om ook die markt te veroveren.

Modint heeft toekenning van de Grand Seigneur overgenomen van de Vereniging Nederlandse Modebeurs (VNM). De VNM ging in 1998 failliet waarna de prijs enige tijd niet werd uitgereikt. Eerdere winnaars van de Grand Seigneur waren onder meer Günter Frank (1985), Cora Kemperman (1987), Piet Zoomers (1994), Claudia Sträter (1998), Marian Wigger (2002) en Lidewij Edelkoort (2003).

 

 

 

 

 

prijs