Griekse toestanden

Kalispera!!
Een week geleden ben ik op bezoek geweest bij mijn A fish named Fred agent in Athene. Deze man kwam tijdens onze presentatie op de beurs in Berlijn naar me toe met het verhaal dat hij ons al een tijdje in de gaten hield. Hij dacht dat hij wel 15 à 20 klantjes kon scoren met ons kleding merk wat hij goed kon combineren met de verkoop van zijn merk Marlboro Classic, kortweg MCS.

Ik dacht dat we het allicht konden proberen en toen hij me vertelde dat zijn klanten inmiddels gewend zijn aan een gezond wantrouwen van leveranciers uit West Europa en daarom vooruit betalen, was ik overtuigd.

Deze man hing na het ontvangen van de samples dagelijks aan de Skype om relevante vragen te stellen over de collectie, zijn showroom te laten zien en te tonen dat hij er echt mee bezig was. Uiteindelijk heeft hij de collectie periode afgerond met 48 nieuwe klanten die echt goeie orders verdeeld over al onze productgroepen hebben geschreven.

Toen kwam de vraag of ik even wilde komen kijken hoe ze te werk gaan en om kennis te maken met enkele klanten. Met frisse tegenzin ben ik richting Athene gevlogen om daar een soort omgekeerde Culture Shock te ervaren. Ik zag niks anders dan goed gestylde winkels, gemotiveerde mensen, frisse visual merchandising en een opperbest stemming. Navraag leerde me dat ondanks de nog steeds aanwezige crisis, de additude heel positief Is en dan met lekker de schouders er onder zet. De complete kaalslag aan faillissementen, winkel sluitingen en de algehele verschraling van het straatbeeld al enkele jaren geleden heeft plaatsgevonden. Wat hier in Nederland nog in volle gang is, is daar (al dan niet met hulp van de Europese Unie) al enkele seizoenen achter de rug. Zelfs een groenteboer of apotheek zag er gewoon top verzorgd uit.

Dit was voor mij een enorme eye-opener. Niet alles is wat het lijkt. Als ik vertel dat we met ons merk inmiddels in 15 landen actief zijn en uitleg dat naast onze thuismarkt vooral Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Griekenland het goed doen, zie ik bij het noemen van het laatste land meestal wat verbaasde blikken. De vooroordelen zijn niet van de lucht en ik denk dat we met zijn allen beter een voorbeeld kunnen nemen aan de Grieken die absoluut niet lui zijn maar gewoon keihard door knallen.

Ik wens u allen fijne feestdagen en wellicht treffen we elkaar in 2015 op een van de beurzen!

Taleme!!

Rob Schalker
A fish named Fred

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN