• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Groen zakendoen voor kleine ondernemers

Groen zakendoen voor kleine ondernemers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kleine modeondernemers die milieuvriendelijk willen produceren, kunnen nu terecht bij Clean & Unique, een platform voor kleine modelabels en ontwerpers die groen en maatschappelijk verantwoord zaken willen doen. De organisatie bestond al langer, maar er waren nog geen acties ontplooid omdat daarvoor geen budget beschikbaar was, vertelt initiatiefneemster Roosmarie Ruigrok. Wel is er een online community opgericht en werd er begin dit jaar een bijeenkomst gehouden om informatie uit te wisselen en de belangstelling te polsen. Daar kwamen ruim honderd labels op af.

De organisatie is opgericht omdat het voor kleine bedrijven vaak moeilijk is om collecties milieuvriendelijk te produceren. Door samen te werken is het voor kleine organisaties eenvoudiger om milieuvriendelijke materialen en eerlijke producten te gebruiken. Er zijn inmiddels vijftien gegadigden voor een lidmaatschap. Leden betalen 375 euro per jaar en worden daarvoor automatisch lid van de Fairwear-organisatie. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij het milieuvriendelijk produceren. Verder vinden er vijf keer per jaar bijeenkomsten plaats, waarvan de eerste op 7 februari met 'mensen' als onderwerp.

Het benodigde budget ontving Clean & Unique van ontwikkelingsorganisatie NCDO. "Het is niet veel", aldus Ruigrok "Maar we kunnen ervan bestaan."

Clean Unique