• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Grootschalige zoektocht naar vermiste CEO Quiksilver voor Franse kust

Grootschalige zoektocht naar vermiste CEO Quiksilver voor Franse kust

Door Arjan Ranjbar

31 jan. 2018

In de wateren rondom de Zuid-Franse kustplaats Capbreton wordt met man en macht gezocht naar Quiksilver-CEO Pierre Agnès, zo berichten lokale en internationale media. De Fransman vertrok dinsdagochtend met zijn boot voor een vistocht in de Atlantische Oceaan, maar is hiervan nooit teruggekeerd. Zijn boot is diezelfde dag teruggevonden, niet ver van de plek waar hij vertrok.

Hierop is door de autoriteiten een zoekactie in gang gezet, waarbij met meerdere boten en helikopters is gezocht. Het laatste teken van leven kwam vlak na zijn vertrek, toen Agnès aan de kustwacht liet weten later landwaarts te keren in verband met dichte mist. De zoekactie is woensdagochtend weer hervat, aldus Franse media.

Pierre Agnès is al dertig jaar in dienst bij Quiksilver, waar hij voornamelijk werkzaam was op het Europese hoofdkantoor in Saint-Jean-de-Luz. Sinds maart 2015 staat hij aan het roer van Quiksilver, dat begin 2017 samen met DC Shoes en Roxy verderging onder de naam Boardriders. Begin januari werd bekend dat Boardriders de nieuwe eigenaar is van het concurrerende Billabong. Boardriders betaalt naar verluid 129 miljoen euro voor het Australische surfmerk. De connectie tussen Agnès en de surfsport beperkte zich niet enkel tot het zakelijke vlak: de Fransman was in het verleden nationaal kampioen surfen en onderdeel van de Franse ploeg.

BOARDRIDERS
Capbreton
CEO
Pierre Agnes
QUIKSILVER