Het Italiaanse modehuis Gucci Group koopt tweederde van het Italiaanse Bottega Veneta. Hiervoor betaalt Gucci euro 168,36 mln.

Bottega Veneta, dat bekend staat om zijn geweven lederen handtassen, draaide vorig jaar een omzet van lire 100 mrd (euro 51,65 mln). De overname heeft in 2001 een neutraal effect op de winst per aandeel, maar zal daarna aan de winstgroei bijdragen.

Gucci koopt nieuwe aandelen Bottega met een omvang van euro 103,29 mln. De bestaande aandeelhouders (met een belang van 66,7%) worden uitgekocht voor een som van euro 65,07 mln. Een deel van de uitgifte van de nieuwe aandelen Bottega wordt aangewend om het merk versneld in de markt te zetten.

'Voor ons is dit een relatief kleine overname', zegt een woordvoerder vanmorgen, 'maar wel één met potentie.' Bottega's werd in 1962 opgericht. Het ontwerpt en produceert zijn artikelen - waaronder ook leren schoenen - vanuit Vicenza en Milaan. Het bedrijf heeft 12 winkels in de Verenigde Staten, 5 in Europa en 4 in Azië. Vanaf 30 juni neemt Gucci ook de activiteiten van Bottega in Japan over, die nu nog in handen zijn van een distribuerende derde partij.

Gucci wil met Bottega na de overname nieuwe afzetgebieden aanboren. 'Met name in Europa zien wij een groeimarkt voor Bottega', aldus de woordvoerder. Dat Gucci van plan is om in de nabije toekomst meer overnames te doen, staat volgens hem vast: 'Wij hebben euro 2,15 mrd in kas voor acquisities dus wij houden onze ogen open.'

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN