• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • GUS zet Burberry te koop

GUS zet Burberry te koop

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het management van GUS, de eigenaar van de Britse catalogusdetaillist Argos, heeft vandaag de verkoop van Burberry aangekondigd. GUS heeft een aandeel van 66 procent ter waarde van GBP 1 miljard (EUR 1.45 miljard) in Burberry. Dit aandeel zal over de overige aandeelhouders worden verdeeld. Vervolgens mogen zij de aandelen zelf houden of weer verkopen.

GUS zei dat het van plan was de detailhandeldivisie, die uit de catalogusdetaillist Argos en de doe-het-zelf keten Homebase bestaat, te scheiden van de creditkaarttak Experian. Het bedrijf liet echter wel weten dat beide zaken nog steeds zouden profiteren van "ondoorbroken investeringen en steun" en gaf geen definitieve datum voor de scheiding.

"Er is op lange termijn niet logisch om Argos en Homebase, Experian en Burberry bij elkaar te houden in dezelfde groep", zei de voorzitter van GUS, Victor Blank. Analisten hebben allang gezegd dat GUS meer waarde zou hebben voor aandeelhouders als het verdeeld zou zijn in gerichte aparte bedrijven, schrijft de Britse krant The Guardian.

GUS ving vorig jaar mei aan met een strategisch herziening van het bedrijf. Toen liet het bedrijf weten alle mogelijkheden te bekijken gedurende de komende twee jaar.

Het concern rapporteerde tevens een brutowinst van GBP 910 miljoen voor 2004, een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Net als andere detaillisten zei het bedrijf dat consumenten de afgelopen maanden minder uitgaven. "Het mag duidelijk zijn dat Argos en Homebase niet immuun zijn voor de afzwakking in de markt", zei het bedrijf in een verklaring.

De totale omzet bedroeg in 2004 GBP 7.79 miljard, een verhoging van GBP 7.55 miljard in 2003. Argos' bijdrage aan de totale omzet was ongeveer 75 procent. GUS blijft, ondanks de verzwakte markt, investeren in zijn detailhandelsbedrijven. Gedurende de komende vier jaar zullen zal het totaal aantal Argos winkels uitgroeien tot ruim 750 en de 33 winkels die GUS erbij kreeg toen het catalogusdetaillist Index kocht zullen worden geïntegreerd.

gus