• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M aangeklaagd wegens merknaamovertreding

H&M aangeklaagd wegens merknaamovertreding

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz AB wordt in de VS aangeklaagd door het Japanse kledingbedrijf Edwin wegens merknaamovertreding, zo schrijft de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Spijkerbroekenfabrikant Edwin heeft H&M aangeklaagd vanwege een badpakken- en zomerlijn van de Zweedse modegigant die door Elio Fiorucci voor dit seizoen werd ontworpen. Het Japanse bedrijf beweert dat H&M niet het recht heeft de kleding te verkopen omdat Edwin in de begin jaren 90 het Fiorucci merk had gekocht.

Edwin eist dat H&M de lijnen uit zijn winkels verwijdert en de advertentiecampage aan banden legt, maar heeft geen schadevergoeding geeist. "Elio Fiorucci heeft de bewuste lijn als privé individu ontworpen en zijn kleding maakt alleen voor een deel uit van onze zomercollectie, die onder de naam 'H&M Poolside' wordt verkocht," zei marketing directeur Jorgen Andersson, die in New York voor de rechter verscheen.

H&M heeft inmiddels de aan de Fiorucci stukken-gerelateerde marketingactiviteiten in de VS gestaakt. Europa wordt hier niet door aangetast en consumenten hebben sinds kort de advertenties kunnen bewonderen. De collectie, die uit ongeveer 100 stukken bestaat, wordt begin juni in de H&M winkels verwacht.

hnm