• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M lanceert collectie ter ondersteuning van Pride Month

H&M lanceert collectie ter ondersteuning van Pride Month

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

H&M komt komende week voor het eerst met een Pride-lijn. De Zweedse moderetailer creëerde de capsule collectie in het kader van de Pride Month, die in juni wordt gevierd.

De lijn bestaat uit T-shirts, crop tops, spijkerbroeken, sokken en diverse accessoires in jaren ‘70-stijl. De kenmerkende Pride-regenboog komt op allerlei manieren terug in alle items. De collectie is vanaf 31 mei beschikbaar in zo’n 150 H&M-vestigingen in de VS en wereldwijd via de webshop, laat het bedrijf weten aan WWD.

“H&M gelooft in ieders recht om lief te hebben wie hij of zij wil. We hopen dat mensen onze Pride-collectie kunnen gebruiken om hun geloof in gelijke liefde te vieren,” zegt Andreas Lowenstam, Head of Menswear Design bij H&M, aan WWD. Het is de eerste keer dat H&M een collectie creëert ter ondersteuning van de LGBTQ-community. Samen met de kledinglijn zette H&M een campagne genaamd ‘Pride Out Loud’ op in samenwerking met Out Magazine, welke wordt gesteund door onder andere model en activiste Gabrielle Richardson en rapper en drag entertainer Aja. Uiteindelijk zal 10 procent van alle opbrengsten worden gedoneerd aan de United Nations Human Rights Office Free & Equal campagne.

H&M
Pride Month