• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • H&M opent winkel in Harlem, NY
H&M opent winkel in Harlem, NY

Fashion

H&M opent winkel in Harlem, NY

Door FashionUnited

9 sep. 2002

De Zweedse textielgigant H&M heeft vorige week een filiaal geopend in Harlem, New York. Deze zet kan grote gevolgen hebben voor de Amerikaanse achterstandswijk. Trendy Europese winkels als Hennes & Mauritz kunnen bijdragen aan economische vooruitgang, omdat die veel winkelend publiek uit andere wijken aantrekken. De nieuwe H&M was binnen enkele uren na de opening al een doorslaand succes te noemen toen voor de kassa's de mensen vijf rijen dik stonden.

Harlem is zich razensnel aan het ontwikkelen tot een van de meest populaire wijken van New York. H&M is hier dan ook niet uniek in z'n soort, maar wel in formaat. De winkel heeft een vloeroppervlak van ongeveer 6500 m2. Dat maakt dit filiaal één van de grootste in z'n soort in Noordoost Amerika, waar het bedrijf slechts 40 winkels heeft. Bij de opening gaf H&M t-shirts weg waarop 'HarleM' stond afgedrukt, (met de H en de M in kapitalen) in ruil voor een donatie aan een lokaal doel.

H&M opende haar eerste winkel in de VS in 2000 op de bekende Fifth Avenue in Manhattan. Ook deze opening was een instant succes. Ook recenter geopende winkels in Herald Square en SoHo zij opevallend populair. Overigens doet de H&M herencollectie het niet goed in de Verenigde Staten en deze is dan ook niet in het nieuwe filiaal in Harlem opgenomen.