• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2016-17 Herenmode Catwalks

Herfst/Winter 2016-17 Herenmode Catwalks

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De herfst/winter 2016-17 herenmodeshows zijn nu in volle gang. Londen beet twee weken geleden het spits af, Milaan zit er net op en Parijs is al een paar dagen aan de gang. Hier presenteren we de laatste trends tot nu toe.

ICEBERG by James Long

De eerste herencollectie van het merk Iceberg, ontworpen door de kersverse creatief directeur James Long, maakte deze week zijn debuut in Milaan. Long is een Britse onderwerper en afgestudeerd RCAer. Na de succesvolle afronding van MAN en NEWGEN ontpopte hij zich tot een van de meest gewilde ontwerpers van London Fashion Week. In zijn sterke debuut voor Iceberg combineert Long de oude en nieuwe kenmerken van het label, met een terugblik op het ontstaan van Iceberg in 1974 waarbij hij zich de regenboogtinten van de eerste ontwerper, Jean-Charles de Castelbajac, eigen maakt. Ook JCDC’s print innovaties maken een comeback met speelse Mickey Mouse tekeningen, opnieuw getekend door Long en geïnterpreteerd door de caleidoscopische lens van Pop Art verwijzingen van de hand van Iceberg oprichters Silvio en Giuliana Gerani. Bij de rest van de collectie ligt de nadruk op luxe atletische vrijetijdskleding met ontspannen, sportieve silhouetten, gebreide joggingbroeken en omkeerbare bomberjacks met bont-gekleurde elementen, gestreepte oppervlakken en getextureerde details.

Dusty Denim Blue

Deze warme, stoffige jeansblauwe kleur wijkt af van de koele denim tinten die we in de afgelopen seizoenen zagen. Deze kleur past goed bij de bruin tinten van de jaren zeventig die we in onze voorafgaande Trend van het jaar ‘Modern Seventies’ beschreven, gezien deze periode blijft overheersen op de catwalks.Deze door denim geïnspireerde tint werkt goed in zowel ontspannen als formele producten. Het kan op het gebied van zowel kleding als accessoires evengoed toegepast worden op allerlei soorten items, van elegante leren high-tops tot geruite Henley shirts met rafelend of zelfs op de gebreide revers van een formeel jasje.

Waxed Military Cotton

Na de utilitaire tentstof van vorig seizoen draait het nu allemaal om coating. Dit herfst/winter seizoen ontwikkeld de militaire look zich tot een van soberheid. Dit ligt in het verlengde van onze Trend van het Jaar ‘New Utility’, waar het om een verfijnde, hedendaagse utilitaire stijl gaat. Het biedt ook meer duurzame en praktische keuzes. We zien overal in kleding en accessories speelse benaderingen van het thema, in zowel de gebruikelijke items als de meer onverwachte producten. Capuchons, militaire regenjassen en plooibroeken behoren tot de hoogtepunten.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Herfst/Winter 2015-16 Milan & Florence Trade Show Report van Trendstop, met essentiële trends vanuit Pitti Uomo en Micam die uw herenmodecollecties voor dit seizoen zullen inspireren. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto's via Trendstop.com.


Trendstop