• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2017-18 Belangrijke Damesmodeconcepten

Herfst/Winter 2017-18 Belangrijke Damesmodeconcepten

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het catwalkteam van Trendstop onthult de belangrijke inspiratiebronnen voor de categorieën damesmode en lifestyle. Onze experts hebben de belangrijke kleding- en interieurcollecties verzameld die van invloed zullen zijn op de toekomst van hedendaags ontwerp. Lezers van FashionUnited ontdekken de trends die een grote impact zullen hebben op diverse sectoren en categorieën in 2017 en daarna, terwijl ons uitgebreide verslag de commerciële waarde en levensduur van iedere trend analyseert en beoordeelt, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week presenteert Trendstop drie themas die van belang zijn voor de mode en ontwerp. Frozen in Time straalt rust en bezinning uit dankzij een een bedachtzame interpretatie van de minimalistische levensstijl. East Meets Eco combineert oosterse invloeden met de natuurlijke wereld en duurzame levensstijl, terwijl Enhanced Everyday de dagelijkse garderobe verheft tot designerstatus.

Frozen In Time

Het ontwerp tracht een hechtere verbinding met het bewustzijn te bereiken. Het gevoel van stilte en rust wordt benadrukt door de zachtaardige minimalistische esthetiek die te zien is bij Tibi en J. JS Lee. Schone lijnen, zwevende silhouetten en hedendaagse vormen spiegelen de look van Nendo’s verzonken transparante Kwallen Vazen van silicone. Bezinning en bedachtzaamheid zijn de inspiratie voor de Cos x Studio Swine samenwerking, met een multisensoriële installatie van de moderetailer die een heroriëntatie van de geest in tijden van verandering teweegbrengt.

East Meets Eco

Natuurlijke stoffen en traditionele ambachten van over de hele wereld komen dit najaar bijeen. Landschappen vormen de inspiratie voor de subtiele textuurmatige motieven bij Peter Pilotto en voor de bamboo en kastanjehouten stukken van Shigeru Uchida’s, die gemaakt zijn met gebruik van Japanse betimmering. De gemakkelijke silhouetten van Pringle, uitgevoerd in comfortabele stoffen, en de door samuari-geïnspireerde Balon stoffen stoelen van Färg & Blanche introduceren een knus, beschermend gevoel aan zowel mode als interieurs.

Enhanced Everyday

Het verheffen van het alledaagse is duidelijk te zien in zowel mode- als lifestylelooks. Utilitaire basisstukken die we voor lief nemen krijgen bij Christopher Kane een trendy designer uitstraling. Alledaagse klassiekers worden gereconstrueerd voor een sjieke en verfijnde mannelijk-vrouwelijke uitstraling. De PlusMinus schroevendraaier dient als inspiratie bij Erdem, waardoor huishoudelijke apparatuur verheven wordt tot kunstwerk. Een gedempt palet van grijze en grijsblauwe tinten bij Lemaire herinnert aan de betonnen tonen van het werk van Paul Cocksedge, die materiaal van de vloer van zijn studio neemt en deze omtovert tot stedelijke, industriële meubels.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot de 2017 Interactive Milan Map van Trendstop, die als gids dient voor belangrijke evenementen en tentoonstellingen tijdens Milan Design Week. Klik op de banner om in te schrijven.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Cos x Studio Swine, J. JS Lee Herfst/Winter 2017-18, Nendo, Tibi, Peter Pilotto Herfst/Winter 2017-18, Shigeru Uchida en Adrian Cheng, Pringle Herfst/Winter 2017-18, Färg & Blanche Herfst/Winter 2017-18, Christopher Kane Herfst/Winter 2017-18, Erdem, Lemaire Herfst/Winter 2017-18, Paul Cocksedge.

Trendstop