• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst Winter 2021-22 Herenmodeshow Trends

Mode

Herfst Winter 2021-22 Herenmodeshow Trends

Door Trendstop

17 feb. 2021

Trendstop presenteert aan lezers van FashionUnited de meest invloedrijke trends uit de heremodecollecties die tijdens Fashion Month in Milaan en Parijs werden getoond.

Voortbordurend op de overkoepelende trends die voor het eerst te zien waren in FW21, zal het Herfst Winter seizoen thema’s vol nostalgie en erfgoed introduceren. Naarmate we dichter bij de overgangsperiode komen trachten ontwerpers een balans te vinden tussen de behoefte van consumenten aan comfort en de eisen van het werkende leven.

Ultiem Comfort

Comfort staat voorop voor de thuisblijvende consument. Ruimvallende, ongestructureerde silhouetten of gevilte stoffen zijn superzacht met een ontspannen uitstraling. Behaaglijke alles-in-een looks volgen de pyjama als kledingstuk op en herinneren zelfs aan de speelpakjes uit de kindertijd voor een jeugdige, nostalgische esthetiek.

Het huis uit

Met een sprankje hoop dat de lockdown binnenkort mogelijk ten einde komt op de horizon, moet thuiswerk-kleding de overstap naar de werkplek kunnen maken. Consumenten zullen hun comfortabele kleding niet volledig van de hand willen doen en meteen volledig formeel gekleed de deur uitgaan, dus zoeken ontwerpers naar een hybride vorm van kleden waarbij een zachte, behaaglijke of subtiel gewatteerde badjas-esthetiek geïntegreerd wordt in nette stukken met een vleugje zakelijkheid die geschikt zijn voor op het werk.

Een moderne geschiedenisles

Door elementen uit de historische garderobe op te nemen in de collecties voor de hedendaagse man wordt ook gehoor gegeven aan de hang naar nostalgie. Oude silhouetten worden ingezet met een grotere nadruk op luxe stoffen en decoratieve details waarmee de drager teruggevoerd wordt naar simpeler tijden en een tijdperk van ambacht.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2020-21 Key Themes Direction rapport van Trendstop met alle onmisbare thema’s uit de FW20-21 collecties. Klik hier voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oréal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop