• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2021: Belangrijke modethema’s voor het seizoen

Herfst/Winter 2021: Belangrijke modethema’s voor het seizoen

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Trendstop presenteert aan lezers van FashionUnited een belangrijk thema voor damesmode dat voor Herfst Winter 2021naar voren komt en zeer bepalend zal zijn voor collecties in de komende seizoenen.

Naar mate het verschil tussen de geslachten steeds meer vervaagt worden klassieke mannelijke kenmerken naar damesmode vertaald. Toekomstige evenementen zoals London Fashion Week kiezen voor een uniseks benadering en ontwerpers richten zich op genderneutrale collecties, waarbij traditionele dames- en mannenkleding steeds vaker de grens tussen de geslachten overschrijdt en daarmee een nieuwe modementaliteit inspireert.

Thematrend

Traditionele technieken en constructies worden opnieuw geïnterpreteerd met uitbundige, oversized proporties die het contrast van het mannelijke silhouet op een vrouwelijk lichaam overdrijven. Stoffen die normaalgesproken worden gebruikt voor formele kleding worden toegepast op ruimvallende, volumineuze vormen die ook de grenzen tussen formele en casual stijlen vervagen.

Printtrend

Strepen maken een statement met de heropleving van zonnestraalmotieven, uitgesproken lineaire kleurvlakken en mengsels van verschillende breedtes en gedempte kleuren of verfijnde neutrale tinten. Horizontale en verticale plaatsingen creëren het optische effect van een volledig gewijzigde lichaamsvorm of worden gebruikt om het contrast tussen herenmode motieven en het vrouwelijk silhouet te versterken.

Producttrend

Kleding, schoenen en accessoire lenen van de jongens met opgeschaalde profielen en een overdreven esthetiek. Grove breisels zijn afgewerkt met extralange mouwen en loafers zijn voorzien van dikke plateauzolen. Binnen accessoires krijgen ultra-functionele stukken een gladde, compleet zwarte afwerking voor een gelikte, onopvallende stedelijke uitstraling.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2021 Key Themes Directions rapport van Trendstop. Klik hier voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.UK, vervolgens vertaald en bewerkt naar het Nederlands door Wendela van den Broek.

Beelden via Trendstop

Damesmode
Fashion Week
FW21
Genderneutraal
Herfst Winter 2021
Trends
Trendstop