• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2021: Schoenentrends voor dames

Herfst/Winter 2021: Schoenentrends voor dames

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Schoenen spiegelen in Herfst Winter 2022-23 de confectie met onmisbare thema’s zoals comfort, genderneutraliteit en een terugkeer naar vintage esthetiek. Invloeden van loungekleding manifesteren zich op spannende en onverwachte manieren, terwijl stijlen die zowel binnen en buiten, en van dag tot nacht, kunnen worden gedragen, de toenemende behoefte van de consument aan meer multifunctionele, waarde toevoegende ontwerpen illustreren.

De Lounge Slouch

Naar mate loungekleding steeds belangrijker wordt binnen de kledingsector, volgen schoenen dit voorbeeld en zoeken ontwerpers aansluiting bij de nieuwe mentaliteit van de consument. De vorm van laarzen worden opnieuw geïnterpreteerd met een lounge-achtig gevoel van comfort in het achterhoofd; hierbij wordt gebruik gemaakt van de trend van integratie tussen formeel en casual. Leersoorten zijn zacht en plooibaar en creëren soepele silhouetten met moderne kleuren die de hedendaagse uitstraling versterken.

Hoogpolig Comfort

Schoenen voeren het comfort extreem op met afwerkingen van pluizig bont en hoogpolige textuur. De overstap van binnen- en naar buitenstijlen wordt voortgezet met pluizige, tactiele materialen die worden toegepast op pantoffelachtige platte schoenen en zelfs hakken. Open sandalen krijgen een knusse look met luxe bont gevoerde binnenzolen gecombineerd met chique bovenwerken die de vertaling van casual naar avond perfect weergeven.

De Verfijnde Mannelijke Vintage Schoen

De vintage opleving krijgt een genderneutrale update met klassieke mannelijke schoenen die herbewerkt zijn voor vrouwen. Penny loafers, veterschoenen en hybride versies krijgen grove proporties en netjes gepoetste afwerkingen. Zolen met overdreven nopjes en contrasterende stiksels verwijzen op subtiele wijze naar een onderliggend opstandig karakter waardoor traditionele stijlen de jeugdige consument meer zullen aanspreken.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2021 Key Formal & Casual Footwear Directions rapport van Trendstop met alle belangrijke stijlen uit de SS21 modeshows. Klik hier voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.UK, vervolgens vertaald en bewerkt naar het Nederlands door Wendela van den Broek.

Damesmode
Fashion Week
FW21
Schoenentrends
Trendstop