• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2021: Textieltrends voor dames

Mode

Herfst/Winter 2021: Textieltrends voor dames

Door Trendstop

14 apr. 2021

De belangrijke concepten van het seizoen – comfort, nostalgie en duurzaamheid – spelen allemaal een rol in de nieuwste stoffenontwikkelingen. Nu consumenten zich langzamerhand richten op de mogelijke versoepelingen van de lockdown-maatregelen, hebben de comfortabele kleding waar ze inmiddels aan gewend zijn, gepaard met de behoefte aan bescherming in de buitenwereld, invloed op stoffen en afwerkingen. De milieubewuste mentaliteit wordt voortgezet, en het recyclen van eenmalige gedragen stoffen wordt een kenmerk van veel designercollecties.

Trendstop presenteert aan lezers van FashionUnited de onmisbare stoffentrends uit de Herfst Winter 2021-22 Fashion Week presentaties en modeshows van de nieuwe damescollecties.

Overschotten in bruidskleding

Gesprekken omtrent de vermindering van overmatig afval veroorzaakt door de mode-industrie leiden tot steeds meer nieuwe creatieve manieren om met overschotten en geüpcyclede stoffen om te gaan. Overschotten in bruidskleding resulteren in het stille, speelse hergebruik van kledingstukken die normaalgesproken slechts een keer gedragen worden. Hedendaagse silhouetten en frisse concepten maken iets moderns en gewilds van ouderwetse stoffen.

Machinaal Gedroogde Vintage Texturen

De heropleving van vintage, gecombineerd met de behoefte van consumenten aan tactiliteit, heeft invloed op texturen en afwerkingen van seizoensstoffen. Pluizige breisels met gebobbelde oppervlakken herinneren aan geliefde stukken uit de garderobe. Vaak gewassen en machinaal gedroogde effecten spreken de hang naar oude nostalgie en behaaglijke comfort aan die inmiddels onmisbaar zijn geworden voor de consument.

Soepele Hoogwaardige Sportieve Jersey

Zelfs op sport geïnspireerde stoffen liften mee op de comforttrend en de ontwikkeling van de luxe loungekledingmarkt. Sportieve jersey wordt soepeler, met vloeiende silhouetten die zich richten op gemak en draagbaarheid. Hoogwaardige garens zijn zijdezacht en versterken hiermee de soepele manier waarop kleding valt en verheffen eenvoudige stukken die zowel binnen en buiten kunnen worden gedragen.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2021 Key Material Directions rapport van Trendstop, met alle belangrijke stoffentrends uit de SS21 modeshows. Klik op de banner voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop