• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hermès plant 15 nieuwe winkels

Hermès plant 15 nieuwe winkels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse luxegoederenconcern Hermès International rapporteerde deze week een netto winststijging van 6,8% over 2002 tot EUR 215,5m. Tevens heeft het bedrijf laten weten dat het dit jaar 15 nieuwe winkels zal openen. De operationele winst van het concern is met 4,3% gestegen naar EUR 320,2m. Half februari rapporteerde Hermes een omzetstijging van 1,3% tot EUR 1,2 miljard, die vooral te danken is aan de verkoopstijging in Japan en de Verenigde Staten.

Hermès, dat in Parijs is gevestigd, opende in 2002 vijf nieuwe filialen, waarmee het totaal aantal winkels uitkwam op 216. Naast de 15 nieuwe winkels, die dit jaar worden geopend, gaat Hermès ook een aantal bestaande winkels renoveren. Ten einde de expansie in China te versnellen verwierf Hermès eind vorig jaar een winkel-pand in Hong Kong.

Het concern, dat vooral bekend is van de zijden sjaals en leerproducten, wilde nog geen targets voor het lopende boekjaar bekend maken. Wel wil Hermès het komende jaar: "continue with its strategy to expand its distribution channels and production capacity despite a difficult geopolitical situation". Het bedrijf heeft aangekondigd dat het een nieuw logistiek centrum gaat bouwen in de buurt van Parijs. Verwacht wordt dat dit centrum in het tweede kwartaal van 2003 operationeel zal zijn.

Hermès