• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Het Nederlandse bedrijf Sixbags maakt duurzame draagtassen voor Schiphol Airport Retail

Het Nederlandse bedrijf Sixbags maakt duurzame draagtassen voor Schiphol Airport Retail

Door Esmee Blaazer

11 sep 2019

Mode

Sixbags lanceert half september duurzame shoppers van gerecyclede petflessen voor het winkelend publiek op Schiphol. Dat maakt het Nederlandse duurzame tassenmerk bekend in een persbericht. De tassen zijn gemaakt van circa zes PET flessen - plastic dat uit de oceanen is gevist - en zijn volgens de maker op zes manieren te dragen. De tassen zijn alleen bij een deel van de winkels van Schiphol verkrijgbaar, zo benadrukt Schiphol.

Sixbags is een Nederlands bedrijf van Arjen de Bruijne. “Schiphol Airport Retail heeft nu de première met de Sixbags tassen, maar het is de bedoeling dat andere merken en bedrijven zich ook gaan aansluiten,” zo meldt het bedrijf op zijn website. “We zijn achter de schermen druk bezig dat steeds meer bedrijven kiezen voor een alternatief voor de plastic tas, zodat we met elkaar de plasticsoep opruimen. Dat is onze missie: #bagsonamission.”

In het persbericht laat De Bruijne weten: ”Gerecycled plastic speelt een steeds belangrijkere rol in het verduurzamen van onze wereld. Wij geloven dat als je iets wil bereiken, het ook leuk moet zijn. Daarom willen we de wereld schoner maken op een leuke manier.”

Wie vanaf 16 september voor minimaal 75 euro winkelt bij de aangesloten 'duty free' winkels van Schiphol Airport Retail krijgt de tas cadeau. De tassen met schilderwerken van Van Gogh en Vermeer zijn ook te koop via de webshop van Sixbags.

Schiphol
schiphol airport
sixbags