• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hoe een golfkleding merk uitgroeit tot een herenmode topper

Hoe een golfkleding merk uitgroeit tot een herenmode topper

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

McGregor: van golfkleding naar fashion

De collecties van McGregor zijn vandaag de dag immens populair. Het merk bestaat al ruim 90 jaar en zal nog lang als iconisch worden gezien. De producten zijn gebaseerd op sportkleding, maar hebben een luxe afwerking. Hierdoor worden ze nu vooral buiten sport gebruikt, al zijn ze natuurlijk ook nog terug te vinden in de sportwereld. Het merk heeft een bijzondere geschiedenis. Dit aangezien de kleding eerst vooral bedoeld was voor sport, maar uiteindelijk haar intrede deed in het dagelijkse leven.

De start van het merk

In 1921 werd er een collectie sportkleding geproduceerd door het merk McGregor. Deze collectie was uniek en nieuw, dankzij een geheel nieuwe insteek. Alle stukken uit de lijn waren namelijk volledig op elkaar afgestemd qua kleur, materiaalgebruik en stijl. Zo werd het opeens heel eenvoudig om outfits samen te stellen. Natuurlijk konden items ook gecombineerd worden met andere kledingstukken van andere merken. Dit alles gaf heel veel meer mogelijkheden. Het zorgde ervoor dat lang nadenken over een outfit niet meer nodig was. Deze collectie werd dan ook meteen een doorslaand succes. Dit was nog maar het begin van al het succes dat het merk uiteindelijk zou gaan bereiken.

Van sportkleding naar fashion

Door de sportkleding te combineren met een klassieke afwerking, werd het merk steeds gewilder. Er ontstond namelijk een unieke combinatie van sportief, stijlvol en chique. Veel rijke studenten waren erg op zoek naar deze combinatie. Uiteindelijk konden kledingstukken ook gedragen worden buiten sportactiviteiten en werden de producten iconisch. De introductie van chashmere sweaters en jasjes maakten het merk helemaal populair, omdat deze luxe stof zorgde voor een nog groter publiek.

McGregor nu

Tegenwoordig kun je vooral luxe verwachten van het merk, in combinatie met de nonchalante twist die het modehuis zo uniek maakt. De subtiele details die gebruikt worden, zorgen voor een mooie afgewerkte look. Door deze fijne combinatie zijn de kledingstukken geschikt voor zowel een jong als een ouder publiek. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en ze zijn een echt begrip geworden in de modewereld. Dat heeft het merk ook zeker verdiend, na alle gewaagde keuzes die ze hebben gemaakt.

Partner Content