• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hoe na drie eeuwen de cirkel van de schoenenproductie rond is

Hoe na drie eeuwen de cirkel van de schoenenproductie rond is

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |TIJDLIJN

De schoenenindustrie heeft zichzelf in de afgelopen drie eeuwen opnieuw uitgevonden. Het productieproces van schoenen begon met op maat gemaakte modellen, door schoenmakers die schoenen met de hand produceerden tot aan begin negentiende eeuw. Bijna een eeuw later bestond het productieproces uit minder maatwerk en was deze bijna volledig geautomatiseerd. In de twintigste eeuw werd het productieproces nog een stuk sneller door het gebruik van nieuwe technieken als spuitgieten.

In de jaren negentig werd het grootste deel van de Noord-Europese productie uitbesteed naar Zuid-Europa en Azië om de arbeidskosten te verlagen. Tegenwoordig maakt de introductie van snelle fabrieken, in-store productie, hernieuwde belangstelling voor vakmanschap en de biotech-revolutie het mogelijk de productie van schoenen terug te brengen naar Noord-Europa en Amerika.

Navigeer met de pijlen door de tijdlijn of klik op een moment in de tijdbalk.

Sleminars 2017: The Future of Footwear Manufacturing

Zullen schoenen terugkomen naar Europa en Verenigde Staten door middel van high-tech fabrieken die slechts worden bediend door robots? Zal in-store productie van op maat gemaakte schoenen de oplossing zijn voor brick and mortar retail? Zullen we in staat zijn om computers en scanners te hebben die eenvoudig de schoenen die we nodig hebben kunnen genereren, zodat we ze thuis kunnen 3D-printen? Deze en vele andere vragen zullen worden besproken bij de Future of Footwear Manufacturing Sleminars. Een must voor iedereen die op de voorgrond voor de industrie wil blijven.

Boek nu je ticket en blijf op de hoogte van de toekomst van de schoenenindustrie. Gebruik je kortingsbon voor FashionUnited lezers en ontvang een korting van 10 procent: SLEMXFASHIONUNITED.

Vertaald en bewerkt door Tessa Guntlisbergen

Homepagefoto: Feetz

Productie
schoenenindustrie
schoenenproductie
SLEM
Tijdlijn