• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Howlin’ presenteert eerste kindercollectie

Howlin’ presenteert eerste kindercollectie

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Mode

De breisels van het Belgische Howlin’ waren al langere tijd beschikbaar voor volwassenen, maar sinds kort zijn de truien van het label ook beschikbaar voor kinderen.

Howlin’ oprichters en broers Jan en Patrick Olyslager kwamen tijdens het doorbladeren van oude fotoalbums op het idee voor een kindercollectie. “Ze vonden toen oude beelden waarop ze onder meer ook truien dragen uit de Morrison-collectie van hun ouders, en besloten toen een ode te brengen aan de kindercollectie van het label van hun ouders,” legt een woordvoerster van de Howlin’ oprichters uit. “Na een kleine rondvraag, onder meer bij hun distributeur, bleek dat er ruimte is op de kindermarkt voor breigoed van kwaliteit. Zo werd de toon gezet voor een eerste kindercollectie.”

De truien worden allemaal gemaakt van hoogwaardig shetlandwol. De productie vindt plaats in Schotland en Ierland, met uitzondering van sweaters van katoen welke in thuisland België worden vervaardigd. De collectie omvat truien die beschikbaar zijn voor kinderen van 6 tot 16 jaar, en twee verschillende sjaals. Prijzen variëren van 32 euro voor een sjaal tot 195 euro voor een gebreide trui. Vanaf nu is de collectie verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten in binnen- en buitenland, waaronder bij KID in Antwerpen, Claude Hontoir in Brussel, Broer & Zus in Amsterdam en Isetan in Tokio.

Howlin’ ontstond toen de broers Olyslager in 2009 het bedrijf Morrison van hun ouders overnamen. Omdat de twee ondernemers zich wilden focussen op breigoed, besloten ze het bedrijf een nieuwe naam te geven. Vandaag de dag heeft Howlin’ 150 verkooppunten in België en daarbuiten. Enkele voorbeelden zijn Liberty in Londen, Corso Como in Milaan en Kusje in Brussel. Daarnaast zijn de gebreide items ook verkrijgbaar in een eigen webshop.

Howlin
Morrison